torstai 20. marraskuuta 2014

Profiilipiparit


Eilen tehtiin kuorrutteita, ja tänään niitä käytetään! Tässä päivityksessä jotain niille, jotka eivät ole talonrakentajia. Paremman sanan puutteessa kutsun näitä profiilipipareiksi. Jos joulukorttien näpertely ei maistu tai haluat jotain persoonallista syötävää vaikka pikkujouluihin, niin tässä ideaa!Profiilipiparin voi tehdä tulostetusta kuvasta (oik.) tai kaavasta. Jos veitsellä leikkaaminen ei innosta, voi isoa pipariukon muottia käyttää hartioista ylöspäin.Käytit mitä systeemiä tahansa, aloita kaulimalla jääkaappikylmä taikina. Koska näiden pipareiden ei tarvitse sopia yhteen toistensa kanssa, paksuus ei ole aivan yhtä tärkeää kuin talon teossa. Mitä pikkutarkempia pipareita teet, sitä ohuempaa taikinasta kannattaa kuitenkin tehdä.Siirrä taikina leivinpaperille.
Leikkaa terävällä veitsellä taikinasta haluamasi naama. Tee halutessasi pipareista kolmiulotteisia lisäämällä taikinaa valmiin palan päälle. Laita uuni päälle vasta kun olet leikannut ainakin puolet haluamistasi pipareista. Leikkaaminen on yllättävän hidasta.


Paista pipareita uunissa noin viiden minuutin ajan 200 asteessa. Anna jähmettyä. Koristele vapaasti!



Jos annat piparit joulukortin asemasta, voi yrittää koristella pipariin kaverisi.


Toinen vaihtoehto voi olla kirjoittaa pipariin kaverisi nimi tai motto. Jos piparin saaja on perso makealle, liimaa pipari täyteen karkkia!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti