keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Niksejä

Yksi suurin syy, miksi alunperin päätin alkaa pitää blogia, oli se, että joulujen myötä on kertynyt piparitaloihin liittyvää tietotaitoa, jota on mukava jakaa. Kaikkea tietoa ei kuitenkaan ole helppo pistää minkään otsikon alle tai venyttää kokonaiseksi postaukseksi. Tässä siis yksittäisiä murusia otsikolla "niksejä".

Jaa leipominen useammalle päivälle.
Piparitalon rakennus on monen tunnin urakka ja lopussa saattaa iskeä turnausuupumus. Piparit voi kuitenkin paistaa yhtenä, koristella toisena ja koota kolmantena päivänä.

Aloita ajoissa.
Jos päätät leipoa yhden päivän aikana, aloita hyvissä ajoin. Kuudelta iltapäivällä olet auttamattomasti myöhässä.

Tee ylimääräisiä paloja.
Taikina harvoin loppuu kesken ja vaiva on pieni verrattuna harmiin joka iskee kun seinä putoaa liimatessa lattialle.

Pienet kukkapiparit ovat kuin "laastareita".
Nelihaaraiset kukkapiparit ovat pelastaneet pari projektiani. Jos pala halkeaa, laita iso köntti kuorrutetta tai sulaa sokeria palasten väliin ja liimaa taakse kukkapipari.

Siivilöi valkuainen.
Kaikkein tasaisinta ja sitkeintä kuorrutetta saa käyttämällä valkuaisesta vain "sileän" osan.

Tee kuorrute pakasterasiaan.
Näin saat yli jäävän kuorrutteen helposti jääkaappiin.

Pidä uunin lämpötila hiukan alle 200 asteen.
Piparit paistuvat hyvin eivätkä pala yhtä helposti.

Laita uuni päälle vasta kun olet leikannut osat.
Jos uuni on pitkään päällä, leipoessa tulee helposti kiire ja palat tulee tehtyä huolimattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti